Tuesday, July 31, 2007

Elfsborg

Elfsborg vann borta mot Debrecen med 1-0. Grattis era fula gula gubbar.
Det är starkt gjort mot ett riktigt hyfsat lag på bortaplan. Grattar även Hammarby som klarade av Utrecht i Intertoto och nu får chansen i UEFA cupen. Det finns en liten strimma hopp för svensk klubbfotboll igen.
Brage slarvade bort segern mot Brynäs 1-1 borta.

Bollen är rund

Säga vad man säga vill men idrott är alltid rättvist.
Ta fotbollen till exempel. I likhet med Kalmars insats mot Gefle så har jag själv för många år sedan varit i samma situation. Vi har allt spel och många bra lägen att sätta dit bollen men i halvtid står det 0-1 efte ca 15-1 i målchanser. Är resultatet rättvist? Ja det är det. Fotboll går ut på att göra mål. En bra målvakt är en del av laget hur usla medspelarna än är, stolpe och ribba är inte mål utan bara nära och inkompetensen från anfallarna och övriga avslutare räknas också.
Summa sumarum så räcker det ibland med ett avslut som utförs på bästa vis än aldrig hur många chanser och bra spel som visas upp.
Men det känns för jäkligt att förlora en match som den ändå.

Hammarby - Malmö ikväll, hoppas bajen trycker dit de fultröjade skåningarna.

Thursday, July 26, 2007

Plura

Plura har så rätt när han fäller följande kommentar "Sverige styrs av ett gäng bortskämda slynglar".

Skutan som styrs av ett gäng moderatclowner är med rask fart på väg emot Bermudatriangeln.
Tolka den som ni vill.

Monday, July 23, 2007

Wednesday, July 18, 2007

Mopeder

Problemet med trimmade mopeder är rekordstort. Uppemot 90 km/t gör en del. Självfallet så ökar det risken för fler och allvarligare olyckor i trafiken.
Torsåspolisen kommer att göra en storsatsning för att få ordning på problemen de har där. Det gör de rätt i.

Nu hoppas vi att polisen i Emmaboda och Lindås gör detsamma för här finns det åtskilliga mopedister som kör olagligt och är stora trafikfaror.
I Lindås har vi även en vuxen "idiot" som kör omkring på en fyrhjuling med sin 5-6 årige son som chaufför medans pappa sitter bak och åker med, självklart har ingen av dem hjälm. De åker också i trafiken. Tänk att det finns vuxna som helt saknar ansvar och omdöme.

Till alla mopedister. Även jag hade trimmad moppe och jag var medveten om risken att åka fast och att jag skulle få vänta 2 år extra på lämpet för att ta körkort om jag åkte dit. Det gäller fortfarande. Vad är roligast. Att köra moppe för fort? eller att få vänta med körkortet tills ni fyllt 20?

Monday, July 16, 2007

Tisdag

Johan Wissman rockar fett, vilket lopp han gör i Rom.

Svenska fotbollslag i europacuperna och på irland. Bajen lyckades betvinga Cork och ikväll tar sig Elfsborg an Linfield, det ska väl inte vara några problem?

Nyamko Sabuni sätter press på de kommuner som inte tar emot flyktingar, det gör hon rätt i.

Lars Ohly vill inte ha någon vänsterallians, det gör han rätt i. med facit i hand så vet vi att en allians gynnar det största partiet och att det urvattnar debatten och kvaliteten på politiken.

Det är något som är fel i Öster fotboll. Troligen samma som förra året. Klent material som inte riktigt har vad som krävs på allsvensk nivå. Ny sportkommité tack.

Rasslebygdsfestivalen om drygt en vecka, måste nog gå dit en dag i alla fall.

Måns är kass som artist.

Bäst musik just nu Totta "Duetterna"

Nu ligger Trelleborg där de hör hemma, sist.

Premier League:s silly season är intressantare än en allsvenska i full fart.

Det är fortfarande för dyrt med allsvensk fotboll.

Inte bra Folkpartiet. Att börja med att fråga en flykting hur de ska försörja sig. Efter en bra start så brukar det lösa sig självt. Skapa en bättre flyktingmottagning och integration istället. den vi har och har haft är usel, där får vänstern en känga.

Nog tjötat nu. Var rädda om varandra.

Wednesday, July 11, 2007

Kalmar stadsfest

Då behöver jag inte bekymra mig för stadsfesten i år heller. Det enda band förutom de lokala som jag inte känner till som jag är intresserad av är BWO, i övrigt riktigt boring program. The Sounds är riktigt taffliga, jag bevittnade dem i Borlänge förra veckan och visst nån bra låt men mycket dynga och taskigt ljud. Långtråkigt helt enkelt. Det finns band som drar myckt folk och bara kosta en bråkdel av Sounds t ex. Måste man bränna hela budgeten på överbetalda artister? Satsa mer på lokala aktiviteter och band på väg upp. För att nämna tre Billie the Vision & Dancers, Miss Li och The Dora Steins. De tre banden får man troligen för en fjärdedel av Sounds pris och de drar nästan lika mycket folk.
Om nån frågar om jag vill bli artistansvarig nästa år ska jag tänka över det. *L*

Allsvenskan

Jag kan inte förstå att allsvenskan känns så avslagen. Allsvenskan har jag alltid följt med glädje, entusiasm och engagemang. Nu känns en förlust för favoriterna som JAHA det var väl synd, sen är det glömt. Vad är det som saknas? Är det jag eller allsvenskan som förändrats? Biljettpriserna är åt helsicke för höga i alla fall.
Det är mera spännande att följa silly season i England än att följa kampen här hemma. Det enda undantaget är Brage i tvåan, där finns det engagemang, entusiasm och glädje.
Crig Bellamy till West Ham, intressant och bra värvning.
Här hemma vinner Elfsborg och Trelleborg åker ur.

Heja Brage

Monday, July 09, 2007

Bensinskatten

Höja bensinskatten.
Vilka tror ni det slår värst emot?
Kan det vara de som bor i glesbygd och låginkomsttagare? Jag gissar på det.
Slicka uppåt och sparka neråt. Alliansen visar sitt rätta jag.

Thursday, July 05, 2007

Wednesday, July 04, 2007

Musik

Efter Peace & Love festivalen börjar musiken mer och mer kännas viktig igen.
Vi får se under hösten om det blir en smygcomeback med en festival i Spanien, deltager där gör bland annat The Bones, Sator, Jason & the Scorchers och Georgia Satellites. Rock´n roll säger jag bara. Sen lite arbete med Swede Beat Project som krydda på moset.

Världens bästa skivhandlare tipsar alla som vill höra om Brandi Carlyle, alla som gillar singer/songwriter får härmed ett tips.
Alla som besöker Borlänge ska också besöka Folk & Rock på Borganäsvägen. Det är en order.
Ingemar, Ingemar Magnusson heter han även kallad "Mannen med skrattet".
Mitt musiktips blir: Lone Justice, de gjorde två plattor med countryrock på åttiotalet båda helt suveräna.

Tuesday, July 03, 2007

Landskrona

En Landskronasupporter anmäler en Ljungskilespelare som sparkar upp bollen på läktaren och råkar träffa en tjej i publiken.
Landskrona rasismen och främlingsfientlighetens centralort här i Sverige.
Det säger allt om Lanskrona.

Lessebo

Lessebo går emot länsrättens beslut och investerar 23 miljoner i Kosta.
Det är helt förkastligt. Det politikerna i Lessebo nu gör sänder ut signaler som säger att det är ok att bryta mot lagen. Tycker man inte att att rättsväsendet gjort rätt så kan man göra som man själv vill.
Fy fan så ynkligt Lessebopolitiker