Wednesday, October 17, 2007

Emmaboda

Vårdcentralen i Emmaboda får de gamla öststaterna att framstå som höjden av effektivitet och förnuft.
Mitt i ett fall där jag har hunnit två steg stå slutar läkaren och tack vare det kan de inte hjälpa mig om jag inte beställer ny tid, betalar igen och träffar en ny läkare. Allt som vi efter tre träffar kommit fram till är inte värt ett dugg.
Man häpnar.
Bli inte sjuk i Emmaboda för då går det åt helvete.

Monday, October 15, 2007

Saknad

Jag saknar vänner
Jag saknar gymet
Jag saknar min favorit pub
Jag saknar affärer
Jag saknar havet
Jag saknar klubbar
Jag saknar restauranger
Jag saknar idrotten
Jag saknar Åby
Jag saknar spårvagnarna

Ja. Jag saknar Göteborg så mycket att jag mår illa ibland. (Trots at de har ett feset hockeylag).

Sunday, October 14, 2007

Nära nära men bra bra

Nära var det för Säters volleygrabbar i elitserie premiären mot Örkelljunga. 2-3 efter ett tveksamt domslut i Örkelljungas favör i slutet. Så nära var det. Slutspel verkar vara ett realistiskt mål.
Vi önskar come-back av Tony Lindh.

M V H

Tony Lindh fanclub

Friday, October 12, 2007

Idol

Idol igår var en uppvisning av Evelina. När hon är bra så är hon riktigt bra. Igår gjorde hon en sån knäckar version av Bond låten "For your eyes only" så att om den funnits att köpa så hade jag rusat.
Daniel och Amanda var också riktigt bra tätt följda av Gathania och Marie.
Patrizia lite sämre än vanligt. Andreas och Mattias sådär.
Usel som bara den var Sam som borde åkt ut, åker nästa vecka istället.

Jag som aldrig tyckt att idol varit något att se eller höra. I år är det väldigt bra kvalitet.

Veckans Allehanda

Veckans lag: Säters IF volleyboll som spelar i elitserien i vinter. Premiär idag mot Örkelljunga.

Veckans lipsill: Andreas Jämtin HV71, spela hockey som du kan så bra och sluta lipa över stygga domare som följer reglerna.

Veckans bok. "Det inre ögat" av Wilbur Smith. den fjärde boken om slaven Taita och hans öden och äventyr.

Veckans mat: Hemgjord burgare med flödeost.

Veckans smaskens: Chokladfudgekaka.

Veckans låt: "For Your Eyes Only" Evelina i idol igår, vilken rysare.

Veckans mest olidliga: Sam i idol.

Veckans grupp: The Hanson Brothers.

Veckans resultat: Liechtenstein-Sverige 0-6.

Veckans Bosse: Nahlén

Veckans ånej: Royal League, slipper vi inte skiten snart.

V75

Ett litet och kul V75 system inför dagens tävlingar på Åby.
Avd 1: 1
Avd 2: 1, 3, 10
Avd 3: 2, 4, 5, 8, 9, 10
Avd 4: 1
Avd 5: 4, 6, 10
Avd 6: 1, 3, 4, 10, 12
Avd 7: 4

270 rader/135 kronor

Känns bättre än stryktipset i alla fall, där blir det nog klen utdelning igen.

XPERT

Xperteleven är ett fotbollsmanagerspel på nätet.
Det är gratis.
Vår liga välkomnar fler deltagare.

www.xperteleven.com
Registrera dig och gå sen till liga med Ligaid 22368
Välkomna.

Monday, October 08, 2007

Nanne Bergstrand SKÄMS

Riktigt lågt Nanne att önska skador på motståndarna. Det är minst lika illa som idioterna på läktaren som slänger grejer på domarna.
Nu håller vi alla tummar som finns för Blåvitt.

Facebook

Kul grej det här med facebook. Har redan 15 vänner.
Det tar tid så man får ta sig i kragen så att man inte fastnar.

OJOJOJ

Ojojoj då skulle man kunna säga. Det är ekonomisk kris i Kalmar. Befolkningstillväxten är inte den planerade. Vad kan det bero på? Ett av de starka själen är att Kalmar har sjukt höga bostadspriser. Om folk resonerar som mig så kommer det troligen att minska invånarmässigt än öka. Mitt resonemang är att det är inte värt att flytta dit på grund av de höga priserna på bostäder, misstänksamhet mot kinesprojektet som jag tror kan bli en dyr affär för Kalmar och en dyr fotbollsarena som också kräver tribut.

Del Amitri är dagens musiktips. Börja med best of och om ni gillar den så är det bara att gå vidare med hela katalogen. bra pop helt enkelt.

Clas Yngström planerar att arrangera en gruppresa till New Orleans och Jazz & Heritage festival 2009. Gillar man jazz, rock, cajun, folk, country och liknande musik så är det bara att spana efter information här längre fram. Det kommer att bli en upplevelse för livet.

Förbannade fotbollspublik, skärp er för fan. Väx upp. Hur kan det komma sig att helt vanliga människor förvandlas till iq schimpans så fort de kliver upp på en fotbollsläktare? Dra ner brallorna och stoppa upp en bengalisk eld i röven på dem. Då kanske de slutar med dumheterna.

UEFA cup lottning idag klockan 12.00, visas på eurosport. Jag vill passa på att be om ursäkt till alla svenska elitlag. ni ÄR bättre än vad jag trott. Ni har gått framåt. Ursäkta.

IFK Göteborg vinner allsvenskan.

Ljungskile, helt otroligt att de verkar hålla. bättre än Trelleborg i alla fall.

Pimme, Mora piskade Djurgårn´, ville bara säga det.

Chokladfudgekaka är vad som väntar i kylen. An eruption of chocolate.

Nog känner alla till titelmusiken till Hajen? Ja, alla utom en. Nej, inte jag, det kunde till och med jag.

Krama varandra därute i verkligheten.

Antiklimax


Det kallas antiklimax när glädje går till förtvivlan på cirka 1 sekund.

Filmfestival i glasriket och just den veckan har vi planerat en resa till Sveriges hjärta Dalarna.

Filmen om Sex Pistols med konsert av ett lokalt band vill jag se och sen I Walk The Line den fantastiskt bra filmen om Johnny Cash med konsert av ett rockabillyband men framför allt av fantastiska Cash Is King.

Som sagt kolliderar det med veckan i dalom. Bara att hoppas att det kan lösa sig.

Alla ni andra ska självklart gå dit. För bra för att missa.

Härligt initiativ Åsa med flera.

Sunday, October 07, 2007

Blandade intryck

Den så kallade stureplanscentern tycker att barnbidraget ska behovsprövas. Kors, det trodde jag aldrig att de skulle ha samma åsikt som mig. Alla bidrag borde väl i rimlighetens namn behovsprövas. det finns många bättre ställen att lägga de pengarna än i krösusarnas redan välfyllda fickor.

Tragedien i Rödeby har bara förlorare. Polis, förövare, offer, socialtjänst och föräldrar. Alla har del i ansvaret.
Att fortsätta hota familjen är helt avskyvärt.
Polisens anlening till att inte rycka ut är också helt sjuk "ring igen när det har hänt något". Nog hände det något. Hur kan problemen tillåtas att eskalera och sluta i tragedi?
resurser måste finnas att mota Olle i grind redan i ett tidigt stadium. Det gäller inte bara Rödeby utan hela det svenska samhället. Nedmonteringen av trygghetssystemet har pågått en längre tid. Istället för skattesänkningar så borde resurser iform av mer personal tillföras där det behövs för att ta tag i problem som i slutänden leder till tragedier som den i Rödeby.

Jag har aldrig förstått meningen med kristdemokraterna.

Invandringen ska anpassas till de resurser som finns att ta hand om dem som kommer nya till Sverige. Vi behöver invandring. Vi måste då också ta ansvar för dem och ge dem något meningsfullt att komma till. Inte bara ta emot och lämna dem vind för våg, då blir det inte bra som alla vet. De problem som relateras till invandrare är till största delen skapade av oss själva som inte kunnat hantera dem på ett bra sätt.

När en färdtjänst resa på 15 minuter tar 6 timmar så är det något som är åt helsike fel. Det är vad som skett i Borlänge som anlitat en privat entrepenör som bara har intresse av att tjäna pengar. Människovärde noll. Finns det inga krav som måste uppfyllas för uppdrag som detta?

Hästar får inte bo ensamma men att gamla människor lämnas ensamma mot sin egen vilja är helt ok. Det är dagens hårda, kalla Sverige. En människa och en häst borde åtminstone värderas lika.

Det finns de som vill införa skriftligt omdöme av ordning och uppförande i skolan. Min följdfråga är då. Hur tänker ni LÖSA problemen med ordning och uppförande? Jag misstänker att ett skriftligt omdöme inte räcker för att lösa problemet.

Alla som suttit i riksdagen och får ersättning därifrån trots att de har egna företag eller studerar. De ersättningarna borde dras in direkt. De kan leva efter samma förutsättningar som vi andra. De som får lämna riksdagen borde inte få ersättning längre än 6 månader och sen gå tillbaka till sin tidigare sysselsättning. Att beviljas tjänstledighet för att bli riksdagsman är väl en självklarhet. Att efter över ett år fortfarande uppbära ersättning ser som helt sjukt. Det finns bättre ställen att göra av de pengarna.

Ta hand om varandra därute.

Försäkringskassan

Försäkringskassan blir mer och mer parodisk.
Inte nog med att de har så kallade egna läkare utan specialistkompetens som ska döma över specialisternas diagnoser, ofta utan att ens ha träffat patienten. Man tror det är dålig historia.

Att göra listor på hur länge en sjukskrivning ska vara är minst lika dumt. En läkningsprocess är olika från fall till fall. Det vet alla utom de som ska veta det. Sorgligt.

Vad händer om en som inte fått läka ut en skada kommer tillbaka för tidigt till jobbet och förvärrar skadan till följd av detta? Ansvarar försäkringskassan för det? Jag bara skojade. Försäkringskassan gör allt dumt som finns men ta ansvar det finns inte i deras paragrafer.

Det gäller vår nuvarande pajasregering också. En massa ändringar utan att ta ansvar för följderna. Många goda ideér har förvandlats till förhastade beslut utan konsekvensanalys.

Samarbete mellan försäkringskassan, det sociala och Ams för att ta hand om de som är i behov av det. Att som idag inte ta något ansvar och slussa omkring människor med problem mellan olika instanser med attityden "Det är inte vårt problem" är helt förkastligt. De människor som hamnar i den situationen är av olika anledningar oftast de som inte klarar av att reda ut det hela. De som verkligen behöver hjälp. Ta ansvar nu. Låt det inte gå för långt.

Saturday, October 06, 2007

Stryktipset

Kors!
Egentligen avskyr jag när tipset är uppdelat på flera dagar. Förutsättningarna den här gången är dock lysande då jag har alla rätt inför dagens 8 avslutande matcher.
Vi får hålla tummarna och jobba in 13 rätt.

Thursday, October 04, 2007

Peek-A-Boo

Jag vet.
Jag har varit dålig på att uppdatera den här bloggen.
Det ska förhoppningsvis bli bättring framöver.
Facebook har gjort entré i mitt liv. 4 kompisar har jag. Än så länge.