Thursday, June 15, 2006

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

Tack Freddie....
Läste i fredagens östran att två lärare från Mönsterås varit i Bosnien för att studera hur den Bosniska skolan kan vara så framgånsrik. De hade med sig det svenska nationella provet i matte för årskurs 9 som de lät Bosniska elever från årskurs 5 göra. De klarade provet galant. I Bosnien har de både läxor och ordningsbetyg. Det borde vara en självklarhet även i Sverige med ordningsbetyg. Det finns lagar och regler överallt i samhället. Varför ska skolan vara en skyddad zon? Ett barn mår bara bra av klara regler så att det inte behöver lägga energi på att ta reda på var gränserna går. Det finns så mycket annat som surrar i våra ungdomars huvuden.
VM i fotboll. Det var en väsentli skillnad på bolltempo i gårdsagens match mot Paraguay. Det ser faktiskt lovande ut nu. Trots Isakssons sprattlande vid ett tillfälle.
Varför tar Kalmar FF 140 kr för biljetten till en intertotomatch? Tipset blir en publiksiffra på 512 åskådare. Ta 50 kr och försök få dit en publik som kanske normalt inte besöker arenan men har funderat på att gå dit men tycker det är för dyrt.
Nu är det dags att åka till jobbet och kriga för apoteket överlevnad.

No comments: