Sunday, April 13, 2008

Politisk inkompetens

När det gäller försäkringskassans översitteri mot vissa personer som nekas ersättning trots intyg från expertis så ligger grunden i politiska beslut.
Det är dags att politiskt se till att försäkringskassans människofientliga regler som skapats av tidigare regeringar och den sittande inte direkt rättat till ändras.
Expertis ska alltid ha sista ordet när det gäller det medicinska. Att som idag låta en handläggare som är bra på att vända papper och en försäkringsläkare som bara har en liten grundkunskap om specialfall döma är helt orealistiskt. Det som gör det hela ännu sjukare är att de inte ens träffar personerna de skickar ut i misär.
Socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling borde dessutom samarbeta så att människorna inte ramlar som vi säger "mellan stolarna" utan har ett trygghetssystem som fångar upp de som har det svårt.
Den moderata skitpolitiken gör det inte lättare för de som har det svårt i alla fall. Vänsterregeringarna vi haft tidigare har inte heller gjort speciellt bra ifrån sig på området.
Skärpning försäkringskassan. Sluta leka gud.

No comments: