Sunday, August 15, 2010

Birger och jag.

Trodde väl aldrig att jag och Birger Schlaug skulle vara överens.
I dagens Barometern säger Birger att blockpolitiken är fördummande. Det kan jag bara instämma i.

Sen säger Birger att Mp som han representerade var det minst dåliga partiet. Där kan jag också instämma, har resonerat ungefär på samma sätt själv.

Babben Larsson sa nåt om att i Afrika så ser de ner på vår så kallade demokrati. Att 50% ska bestämma över alla. I Afrika sitter vi ner under ett träd och resonerar oss fram till en lösning.

Blockpolitiken är förvirrande. Det kommer en massa uttalanden från de olika partierna men i slutändan vet vi inte vad som ska gälla. När det slutgiltiga beskedet ska läggas fram så har ursprungsförslaget stötts och blötts till någon form av kompromiss. Nog för att det är viktigt att kompromissa men inte när kompromisserna sker på grund av att Fru A ska få igenom sitt förslag så får Herr B igenom sitt. Tycker de båda blocken ska lägga fram en preliminär laguppställning för ministerposterna redan innan valet så vi vet vad vi har att vänta oss.

Läste att LO sponsrar Socialdemokraterna med 630 miljoner kronor. Inte är det väl meningen att våra surt förvärvade kronor ska gå till valrörelsen istället för en billigare medlemsavgift i facket? Hur mycket kan avgiften sänkas per person om inte 630 miljoner går till Mona Sahlin?
Tycker att alla fackförbund som är anslutna till Lo borde fråga sina medlemmar om de vill sponsra Sossarna eller ha lägre medlemsavgift.

No comments: