Sunday, October 07, 2007

Blandade intryck

Den så kallade stureplanscentern tycker att barnbidraget ska behovsprövas. Kors, det trodde jag aldrig att de skulle ha samma åsikt som mig. Alla bidrag borde väl i rimlighetens namn behovsprövas. det finns många bättre ställen att lägga de pengarna än i krösusarnas redan välfyllda fickor.

Tragedien i Rödeby har bara förlorare. Polis, förövare, offer, socialtjänst och föräldrar. Alla har del i ansvaret.
Att fortsätta hota familjen är helt avskyvärt.
Polisens anlening till att inte rycka ut är också helt sjuk "ring igen när det har hänt något". Nog hände det något. Hur kan problemen tillåtas att eskalera och sluta i tragedi?
resurser måste finnas att mota Olle i grind redan i ett tidigt stadium. Det gäller inte bara Rödeby utan hela det svenska samhället. Nedmonteringen av trygghetssystemet har pågått en längre tid. Istället för skattesänkningar så borde resurser iform av mer personal tillföras där det behövs för att ta tag i problem som i slutänden leder till tragedier som den i Rödeby.

Jag har aldrig förstått meningen med kristdemokraterna.

Invandringen ska anpassas till de resurser som finns att ta hand om dem som kommer nya till Sverige. Vi behöver invandring. Vi måste då också ta ansvar för dem och ge dem något meningsfullt att komma till. Inte bara ta emot och lämna dem vind för våg, då blir det inte bra som alla vet. De problem som relateras till invandrare är till största delen skapade av oss själva som inte kunnat hantera dem på ett bra sätt.

När en färdtjänst resa på 15 minuter tar 6 timmar så är det något som är åt helsike fel. Det är vad som skett i Borlänge som anlitat en privat entrepenör som bara har intresse av att tjäna pengar. Människovärde noll. Finns det inga krav som måste uppfyllas för uppdrag som detta?

Hästar får inte bo ensamma men att gamla människor lämnas ensamma mot sin egen vilja är helt ok. Det är dagens hårda, kalla Sverige. En människa och en häst borde åtminstone värderas lika.

Det finns de som vill införa skriftligt omdöme av ordning och uppförande i skolan. Min följdfråga är då. Hur tänker ni LÖSA problemen med ordning och uppförande? Jag misstänker att ett skriftligt omdöme inte räcker för att lösa problemet.

Alla som suttit i riksdagen och får ersättning därifrån trots att de har egna företag eller studerar. De ersättningarna borde dras in direkt. De kan leva efter samma förutsättningar som vi andra. De som får lämna riksdagen borde inte få ersättning längre än 6 månader och sen gå tillbaka till sin tidigare sysselsättning. Att beviljas tjänstledighet för att bli riksdagsman är väl en självklarhet. Att efter över ett år fortfarande uppbära ersättning ser som helt sjukt. Det finns bättre ställen att göra av de pengarna.

Ta hand om varandra därute.

1 comment:

Nicke Grozdanovski said...

Håller med dig i det mesta du skriver förutom det med barnbidraget. Tanken är god för behovsprövning av bidraget. Men detta bidrag är för barn och inte till föräldrarna. Därmed ska de inte spela någon roll om föräldrarna är rik eller fattig. Det blir en onödig byråkratisk krångel om barnbidrag ska behovsprövas. Det skapar massa oklara gränsfall som i slutändan tror jag missgynnar barn.

För övrigt är det mycket vettiga saker du skriver i detta inlägg som jag håller med dig och det är hemskt att de ska behöva gå så långt som till mordet i Rödeby.