Sunday, October 07, 2007

Försäkringskassan

Försäkringskassan blir mer och mer parodisk.
Inte nog med att de har så kallade egna läkare utan specialistkompetens som ska döma över specialisternas diagnoser, ofta utan att ens ha träffat patienten. Man tror det är dålig historia.

Att göra listor på hur länge en sjukskrivning ska vara är minst lika dumt. En läkningsprocess är olika från fall till fall. Det vet alla utom de som ska veta det. Sorgligt.

Vad händer om en som inte fått läka ut en skada kommer tillbaka för tidigt till jobbet och förvärrar skadan till följd av detta? Ansvarar försäkringskassan för det? Jag bara skojade. Försäkringskassan gör allt dumt som finns men ta ansvar det finns inte i deras paragrafer.

Det gäller vår nuvarande pajasregering också. En massa ändringar utan att ta ansvar för följderna. Många goda ideér har förvandlats till förhastade beslut utan konsekvensanalys.

Samarbete mellan försäkringskassan, det sociala och Ams för att ta hand om de som är i behov av det. Att som idag inte ta något ansvar och slussa omkring människor med problem mellan olika instanser med attityden "Det är inte vårt problem" är helt förkastligt. De människor som hamnar i den situationen är av olika anledningar oftast de som inte klarar av att reda ut det hela. De som verkligen behöver hjälp. Ta ansvar nu. Låt det inte gå för långt.

No comments: