Tuesday, November 13, 2007

Finland/Sverige

I Finland vill de genom lagstiftning tvinga sjuksköterskor som sagt upp sig från sina tjänster att jobba i alla fall. Att täcka över sina egna tillkortokommanden på det sättet är för mig ett svaghetsbevis. Rena slaveriet.

Vården i kalmar län har fina siffror, tacka fan för det när man inte får någon vård.

Vissa partier tycker det är ok att utesluta andra demokratiskt valda partier för att som de säger inte har ett demokratiskt synsätt. Är det demokratiskt att utesluta dem för deras åsikter?

Man kan aldrig lösa ett problem genom att nonchalera det.

En ros till Mona Sahlin aom slänger prestigen och vill vara med och arbeta fram en gemensam skolpolitik. Det gäller att på ett vuxet sätt resonera, ge ooh ta för att få fram en beständig skolpolitik. Det sämsta för skoleleverna är om det ska hålla på och bytas skolpolitik vid varje val.
Kompromisser är lika viktigt i politiken som i det vardagliga livet. Kan jag och min sambo kompromissa så borde Reinfeldt och Ohly också klara det.

Tänk om politikerna lagt all den tid de lägger på att klanka på varandra till att göra något konstruktivt?

Vårdcentralen i Emmaboda suger fortfarande fett. Försäkringskassan suger också fett. Arbetsmarknadspolitiken suger också fett.

Tvång är aldrig en bra lösning.

2 comments:

Anonymous said...

Det klokaste jag hört från en politiker på länge: Att lägga energin på att åstadkomma något istället för att bara klanka på andra....det är då man som politiker börjar visa sin kapacitet. Att klanka på andra är ju superlätt...

Mats said...

Tackar Mia.

Du är ännu en klok kvinna.

För tillfället är jag en före detta politiker. Kanske, kanske blir det en come-back.