Thursday, November 29, 2007

Sämre och sämst

Sämsta vädret har de nog i Skåne tätt följt av oss här i Småland, till och med Göteborg har det bättre. Sprang på Gustaf Andersson i Helsingborg i fredags, han kände inte igen mig efter 20 år och 30 kilo plus. På den tiden var han junior i Frölunda och lyckades inte näta på den eminente målvakten i motståndarlaget i en träningsmatch, dessvärre fanns det andra som klarade av det.

Med tanke på rubriken så kunde det lika gärna stått. Littorin och Borg.

Folkpartiets skolpolitik har sina poänger men jag tycker att den är lite naiv på vissa håll. Jag vidhåller att mer personal behövs, både pedagoger och resurspersoner.

Vi måste plocka ner politiken ifrån prettohyllan och trampa myllan igen. var tog det sunda förnuftet och anständigheten vägen.
Det räcker att kolla in Kalmar och Dalarnas läns landstingsfullmäktige (har åtminstone lite koll på de två) som uppför sig som småungar i sandlådan. Det är sånt beteénde som får mig att tveka till att engagera mig i politiken igen.

Budgetvarianten av ett ishockeylag Hammarby var nära att betvinga Lortbron eller Nybro Weekings som de egentligen heter igårdagens match i allsvenskan. Synd, heja Bajen.

Veckans låt: "Don´t break the promise" med Cyndee Peters, så j..l. bra.

Helsingborg-Austria Wien ikväll. Jag vill passa på att be alla allsvenska fotbollsspelare om ursäkt för att jag sa att allsvenskan var sämre än nånsin. Jag hade fel. Stabil vill jag kalla den, hänger med bakom de främsta nationerna i europa. HIF slår nog Austria ikväll 3-1, bara att langa in på matchen.

Bort med Mikael Nilsson, Majstorovic, D Andersson, Rosenberg, Rade Prica och ett par till ur landslaget. Anfallsmässigt som komplement finns Marcus Berg och Jonas Oremo. I backlinjen och på mitten kan vi nog peta in lite talanger. Bjärsmyr, Rasmus Elm med flera som borde kunna göra det minst lika bra som de vi har nu. Lollo Chanko som backup för Linderoth?

Simma lugnt.

Thursday, November 22, 2007

Wooohooa!

Teemu Selänne är nästa spelare av högsta klass att skriva på för hockeysveriges stolthet Leksand Stars. Bara att gratulera.

Nu behövs inte Daniel Andersson i landslaget längre. Tack så mycket.

Heja England.

Hade inte alliansen sänkt ersättningarna i a-kassan skulle jag haft råd att betala medlemsavgiften i fp. Prioriteras bort.

Modo, Timrå eller Färjestad vinner sm guld i hockey.

Helsingborg står för vååra fötter under helgen. Relaxing weekend är temat.

Tuesday, November 13, 2007

Finland/Sverige

I Finland vill de genom lagstiftning tvinga sjuksköterskor som sagt upp sig från sina tjänster att jobba i alla fall. Att täcka över sina egna tillkortokommanden på det sättet är för mig ett svaghetsbevis. Rena slaveriet.

Vården i kalmar län har fina siffror, tacka fan för det när man inte får någon vård.

Vissa partier tycker det är ok att utesluta andra demokratiskt valda partier för att som de säger inte har ett demokratiskt synsätt. Är det demokratiskt att utesluta dem för deras åsikter?

Man kan aldrig lösa ett problem genom att nonchalera det.

En ros till Mona Sahlin aom slänger prestigen och vill vara med och arbeta fram en gemensam skolpolitik. Det gäller att på ett vuxet sätt resonera, ge ooh ta för att få fram en beständig skolpolitik. Det sämsta för skoleleverna är om det ska hålla på och bytas skolpolitik vid varje val.
Kompromisser är lika viktigt i politiken som i det vardagliga livet. Kan jag och min sambo kompromissa så borde Reinfeldt och Ohly också klara det.

Tänk om politikerna lagt all den tid de lägger på att klanka på varandra till att göra något konstruktivt?

Vårdcentralen i Emmaboda suger fortfarande fett. Försäkringskassan suger också fett. Arbetsmarknadspolitiken suger också fett.

Tvång är aldrig en bra lösning.

Thursday, November 01, 2007

En massa blaj

Klantigt Reinfeldt, riktigt klantigt skött det här Schenström ärendet.

KD i Emmaboda kacklar ur sig samma förslag om vårdnadsbidraget som en papegoja som hakat upp sig. Vi har inte utrymme för ett vårdnadsbidrag i Emmaboda just nu, speciellt inte under de formerna som gäller.

Så här ser det ut nu. S--Mats--FP. Där mittemellan finns jag. Snart måste jag bestämma åt vilket håll jag ska gå. För politik blir det har jag nu bestämt.

Solen skiner och det är 12 +. underbart. Oja kortbyxorna sitter fortfarande på.

Mando Diao har gjort en utomordentlig platta. Deras senaste alster är bara att köpa.