Sunday, December 09, 2007

Vilse i pannkakan

Det var ett barnprogram jag inte gillade.

Det finns mycket jag inte gillar. När allt stöps i samma form och ska vara på ett bestämt sätt vilket är typiskt svenskat. Det gäller det mesta: Politiker, fotbollsspelare, chefer och det vete fåglarna allt stöps i sin förutbestämda form. Det är i de situationerna som det går stå i utvecklingen. Låt de olika personliga förutsättningarna styra. Hindra inte en kille som gillar att dribbla mycket i fotboll, försök istället att få honom att dribbla på rätt ställe och hjälp honom med att täcka upp så att kreativiteten tas till vara.
Låt även elever i skolan få vara olika. Spetskompetens måste uppmuntras och tas till vara på.
Lärlingsutbildningar med parallell utbildning i vissa teoretiska ämnen där de som inte har lust att lägga flera år på teoretiska studier får chansen. många vill jobba på ett vanligt jobb utan tankar på att lyckas, där det räcker med en fast försörjning som ger dem möjlighet att leva ett helt vanligt Svensson liv. Trygghet och lycka räknas inte i hur mycket pengar du har på banken.

Att inte gilla beteéndet i hockeyn bland ledare och spelare är inte svårt. Töntar som Larsson i Skellefteå, Blomdahl i Linköping och Thörnberg i Hv71 Tränare Strämberg och Chrunak. Ni har problem med er machoattityd och verklighetsfrämmande syn på det ni sysslar med.

Heja Stuart Baxter och skäms på er styrelsen i HIF som dansar på era egna tiljor utan att bjuda upp Stuart.

Mer och mer brister börjar sippa upp i Emmaboda. Värst hittills är vårdcentralen som är otrevliga och nonchalanta, tur ni inte är konkurrensutsatta . Särskolan är ingen succe det heller.

Visst är alliansens förtäckta klasspolitik värre nu än när de var öppna med budskapet? Tror jag ska engagera mig i fp igen och bli som en infekterad böld i arslet på alla högerivrare inom partiet. Skäms du fp politiker i skåne till exempel som samarbetar med Sd, att moderaterna gör det är inget otroligt men inte fp. Är det några fler i fp som har sådana tankar så skäms ni också. Det gäller er i andra partier också. Basta.

Tur man inte bor i Kalmar, det skeppet verkar vara på väg mot att kapsejsa. Det kan bli en dyr affär för skattebetalarna.

Alla som vill ha en kram är välkomna när som helst, villkoret är att betala in minst 20 kronor till Röda Korset eller Läkare Utan Gränser efteråt. Min egna kramkampanj. Kanske ska kramas först och kräva folk på pengar efteråt?

Nog med gnäll nu.
Glöm inte att le och att ge minst en människa en positiv kommentar idag, det kostar så lite att glädja en medmänniska.

No comments: