Wednesday, May 30, 2007

Danska

En dansk som heter Gravgaard inför kvalmatchen. "Svenskarna borde skaffa ett språk som man förstår" ?? Det kommer från de med ett av världens mest svårtydda och isolerade språk.
I Sverige säger vi tala tydligt till eleverna i skolan men i Danmark så säger de, tala och låtsas spy samtidigt. Då framammar de ett läte som påminner om ett sämre avlopp. Det är danska.

Tyvärr har även vissa områden av Sverige drabbats av detta (skåne och småland främst). Sen finns ju rotvälskan i Västergötland som är en blandning av nu alla kända språk med språkprofessor Bert i Skara i täten.

Jag är uppväxt i mellansverige och har problem med vissa dialekter av sydsvenskan, ta exemplet sportchefen på Kalmartravet. när han gör segerintervjuer i en klen högtalaranläggning så låter det ungefär såhär lgkshfjhriemcljadaojaooo. Sen att travbanan är en restprodukt från gamla DDR är nåot annat som bidrar att jag inte besöker den.

Trots allt gillar jag danskar, jag gillar även dansk fotboll och hoppas att de rödvita följer oss till Em. 1-1 på lördag.

No comments: