Grön ärtsoppa
Beskrivning av recept
Recept på grön ärtsoppa. Enkel, snabb och god soppa på gröna ärter. Glöm påssopporna - gör hemgjord soppa istället - egen soppa blir både nyttig och billig. Smaksätt soppan med färska örter efter tillgång, salt, vitpeppar samt citronsaft. En nypa socker kan också lyfta smaken på slutet. Mixa soppan med stavmixer, mosa den för hand eller kör i matberedare. Med en skvätt grädde, droppe tryffelolja och mousserande vin så blir soppan en festsoppa som passar till förrättssoppa. Servera med gott nybakt bröd med ex. färskost. Eller varma mackor. Självklart kan du ha fler andra kokta grönsaker efter tycke och smak. Prova lite rotselleri och purjolök.
Ingredienser till recept
· 700 gram gröna ärter
· 1 liten gul lök
· 1 msk olivolja
· 1 liter mjölk eller buljong, grönsak eller kyckling
· 2 msk hackad färsk persilja
· 2 msk färsk hackad dragon eller 0,5 tsk torkad (valfritt)
· Salt och vitpeppar
· Citronsaft eller vinäger
Tillagning av recept
1. Skala och hacka lök. Lägg ärtor och lök i väl saltat kokande vatten och koka i cirka 15 minuter. Häll av cirka ¾ av vattnet och slå på mjölken. Koka upp. Mixa med stavmixer eller mosa ärtorna med en potatisstöt. Sila soppan. Tillsätt örter och smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och en nypa socker.
Beskrivning av recept
Recept på grön ärtsoppa. Enkel, snabb och god soppa på gröna ärter. Glöm påssopporna - gör hemgjord soppa istället - egen soppa blir både nyttig och billig. Smaksätt soppan med färska örter efter tillgång, salt, vitpeppar samt citronsaft. En nypa socker kan också lyfta smaken på slutet. Mixa soppan med stavmixer, mosa den för hand eller kör i matberedare. Med en skvätt grädde, droppe tryffelolja och mousserande vin så blir soppan en festsoppa som passar till förrättssoppa. Servera med gott nybakt bröd med ex. färskost. Eller varma mackor. Självklart kan du ha fler andra kokta grönsaker efter tycke och smak. Prova lite rotselleri och purjolök.
Ingredienser till recept
· 700 gram gröna ärter
· 1 liten gul lök
· 1 msk olivolja
· 1 liter mjölk eller buljong, grönsak eller kyckling
· 2 msk hackad färsk persilja
· 2 msk färsk hackad dragon eller 0,5 tsk torkad (valfritt)
· Salt och vitpeppar
· Citronsaft eller vinäger
Tillagning av recept
1. Skala och hacka lök. Lägg ärtor och lök i väl saltat kokande vatten och koka i cirka 15 minuter. Häll av cirka ¾ av vattnet och slå på mjölken. Koka upp. Mixa med stavmixer eller mosa ärtorna med en potatisstöt. Sila soppan. Tillsätt örter och smaka av med salt, vitpeppar, citronsaft och en nypa socker.
1 comment:
Du som är matintresserad. Har får du ett matinriktad bloggtips:
http://www.medennypasalt.blogspot.com/
Smaklig spis :-)
Post a Comment